Slik bor vi i Jotunheimen

Vi benytter oss av flere av fjellheimens mange turisthytter. Her er en kort presentasjon av dem:

Gjendesheim

Gjendesheim ligger vakkert plassert ved foten av Besseggen. Hytta er en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. Gjendesheim har 185 senger fordelt på 1- 2 -3 og 4 sengsrom. De har også sovesaler i eget hus.

Gjendesheim har siden 2003 deltatt i et matprosjekt som DNT står ansvarlig for sammen med Landbruksdepartementet. Lokal mat og matkultur ved DNT hytter skal sette fokus på lokale råvarer og lokale retter. Hensikten med dette er å gi gjestene en matopplevelse basert på tradisjoner og kunnskap om det opprinnelige. De ønsker å by på det lokale, det særprega og ekte.

Her er en link til turisthytta

Memurubu

Memurubu turisthytte ligger i Jotunheimen, langs Gjende, ved foten av Besseggen.

Turen over Besseggen starter eller slutter her og hytta er et flott utgangspunkt for dagsturer til små og store topper i område.

Memurubu ligger vakkert og beskyttet til ved utløpet av elva Muru, midt på Gjende og har i århundre vært et yndet utfartssted for både dyr og folk. De gamle setertuftene huser i dag en moderne fjellhytte med god komfort, lokal mat og fornybar strøm fra eget vannkraftverk.

Frokostbuffeen består av mat som gjør deg rustet til en god dag i fjellet, for eksempel hjemmelaget grovbrød, havregrøt og et godt utvalg oster, syltetøy, fisk og kjøttpålegg. Mye av frokosten lager de selv på hytta med lokale råvarer både fra nærområde og resten av Gudbrandsdalen.

Når du kommer ned fra dagens fjelltur, rekker du å slappe av litt og ta en dusj før middagen. De serverer treretters middag og tilbyr varierte og lokale menyer med fisk, spekemat, karbonader, elg og rein. Du får alltid god og smakfull mat, og du får alltid servert rause porsjoner.

Her er en lenke til stedet